Vanhasta kun ei oikein tuntunut tehoja piisaavan joka tarpeeseen, tuli sitten hankittua tuommoinen Hp:n viihdekannettava kodinykkösestä.
hp-pavilion-dv6500-paerto.jpg
HP Pavilion 6647

Ja johan pelittää ;) On vaan aika nyt mennyt uusia toimintojen tutkailuun ja ohjelmien asentelemiseen.. Ja moitteettahan tuo on toiminut.

Todella mukava lisä oli tuo digiboksi.. Eli parin viikon ohjelmaoppaan näkee ja voi sieltä sitten ajastaa koneen tallentaman haluamiaan ohjelmia, aivan kuin tallentava digiboksi, jolle hintaa oliskin tullut reilusti päälle kolmesataa, kaksi kärpästä yhdellä iskulla.. Ja vielä kun mukana oli kunnon kaukosäädin, ei siis yleensä koneiden mukana tulevia muovisia leluja, vaan oikeen kunnollinen, oikean digiboksin säädintä vastaava.. Ja kun vielä saa s-videon kautta kuvan näkymään telkussa niin vanha digiboksi joutaa kaappiin..
Toinen mukava lisä oli tuo sormenjälkitunnistin.. Eipä tarvitse kirjoitella salasanoja joka kerta vistan käynnistyessä, tai pelätä että joku arvaa salasanan ;) Vista.. Niin.. Siitä nyt löytää monenlaista sanottavaa.. Onhan tuo nyt vähän ehkä toimivampi ja komeampi kuin xp, suurimmaksi ongelmaksi koituu kuitenkin yhteensopivuusongelmat monien ohjelmien/pelien kanssa.. Tulevaisuudessa niistäkin toivottavasti päästään.. Kärsivällisyyttä..

Sitten on paljon pieniä, mukavia lisämausteita jotka tekevät koneella työskentelystä entistä mukavempaa.. näihin voitaneen laskea mm.
*Näytön yläreunassa sijaitseva web-kamera, onhan sitten sekin aina mukana, mistässitä titää koska se tulee matkoilla tarpeeseen. :)
*Äänen sisääntulo myös näytön yläreunassa, ei siis tarvitse kantaa mikrofonia mukanaan soitellakseen esim. skypellä.
*Näppäimistön yläpuolella olevat pikanäppäimet, joista saa helposti vaihdettua äänenvoimakkuuden tai vaikka valittua seuraavan biisin soimaan-
*Mukana tuli myös pieni kaukosäädin jossa mm. multimedia näppäimet ja jolla onnistuu myös tietokoneen sammutus +++
*Käteväksi osoittautui myös tuo näppäin josta saa touch padin kytkettyä pois päältä/päälle.
*Muistikortinlukija, johon kameran XD- korttikin meni sellaisenaan, suuri plussa tästä..
*Lightscribe tuki, tätä en ole vielä levyjen puutteessa päässyt testaamaan mutta mahdollista olisi siis polttaa jokin kuva cd-levyyn, hienolta kuulostaa, moni on kyllä toiminnon haukkunut hyödyttömäksi.. Tiedä siitä sitten..
*Ja tietysti vielä hieno ulkomuoto :)

eipä ole vielä tullut koneesta pahaa sanottavaa, ainoat pikkuongelmat ovat olleet vistan yhteensopivuusongelmia esim. Nero 7 kanssa, mutta niistäkin päästiin päivittämällä nero uusimpaan versioonsa..

Tulipa tuohon päivällä tilattua vielä Logitechin hiiri pixmaniasta kun vanhat ovat jo vähän aikansa nähneitä.. Että sitä odotellessa..