Monet bloggaavat vain omaksi ilokseen, eivätkä välitä onko teksteillä lukijoita. Useat tuntevat mielihyvää saadessaan purkaa ajatuksiaan johonkin, ja vielä nimettömästi, miksikäs ei? Useimmiten kuitenkin, ainakin viimeistään noin viikon kirjoittelun jälkeen tulee halu saada blogilleen kävijöitä. (kaikkiin tämä ei tietysti päde)

On muutamia hyväksi havaittuja keinoja saada blogilleen lukijoita. Ei riitä vaikka kirjoittaisit useita tekstejä päivässä, sinun pitää ensin tehdä pientä markkinointia saadaksesi kävijöitä sivullesi. Internetissä on miljoonia ja taas miljoonia sivustoja, mikä on todennäköisyys että kävijät osuisivat lukemaan juuri sinun blogiasi, se on hyvin pieni.

Ulkoasu, asia, joka pistää ensimmäiseksi useimpien vierailijoiden silmään. Itse ainakin koen tämän tärkeäksi, jos päädyn blogiin jonka ulkoasu ja fontit ovat todella epäselviä (tai aivan liian värikkäitä), en jaksa vaivautua edes lukemaan tekstejä. Toisaalta vaikuttaa tylsältä jos blogi on vain.. Mustaa tekstiä valkoisella taustalla, itse en koe tätäkään positiiviseksi, se on jo.. liikaa selkeyttä.

Hakukoneoptimointi. Google on ehdottomasti internetin suurin hakukonepalvelu, ja ellei sivusi ole listoilla, on kävijöitä lähes turha odottaa. Miljoonat ihmiset käyttävät googlea päivittäin, etsiessään heitä askarruttavia asioita, tai muuten vain mielenkiintoisia sivustoja, miksi et siis lisäisi omaa sivuasi, onhan se aivan ilmainen ja todella tehokkaaksi todettu markkinointikikka. Lisää sivusi googlen hakupalveluun täällä. (Kuluu n. 1-4 viikkoa ennen kuin sivusi lisätään googlen palveluun, joten älä häitäile)  Lisää sivusi MSN Searchiin täällä

Itse mainostaminen, mikset kertoisi kavereillesi blogistasi? Jos kaverisi pitäisivät blogista he saattaisivat kertoa heidän kavereilleen, jotka taas kertoisivat eteenpäin jne… Internetin monet sivustot tarjoavat kävijöidensä käyttöön myös keskustelufoorumeita ja vieraskirjoja, miksi et mainostaisi blogiasi niissä? Osassa on kuitenkin mainostus kielletty, tai sille on oma alue, muista noudattaa sääntöjä.

Sisältö, viimeisimpänä muttei TODELLAKAAN vähäisimpänä, sillä tämähän on se "juttu" joka saa lukijat palaamaan blogiisi yhä uudestaan ja uudestaan. Kuka on kiinnostunut blogista jonka jokainen teksti on tyyliin; "Tänään kävin kaupassa." Jos lukijat pitävät blogisi teksteistä he mitä todennäköisimmin palaavat lukemaan blogiasi uudestaan ja uudestaan, tai he saattavat vinkata kavereilleen blogistasi. Myös uusien kirjoitusten julkaisu on tärkeää, vaikka kirjoittaisit yhden hyvän jutun kuussa, lukijat todennäköisesti unohtavat blogisi tässä ajassa, tai löytävät tilalle jotain parempaa.

Tärkeää on siis tiedottaa blogistasi mahdollisimman monille ihmisille, eiväthän he voi tietää sen olemassaolosta ellet kerro siitä heille. Blogisi ei mitä todennäköisimmin tule suosituksi jos vain kirjoittelet tekstejä etkä tee itse mitään lukijamäärän kasvattamiseksi. Joudut siis itse tekemään ensin pientä markkinointia, mutta jos blogisi todella kiinnostaa lukijoita, sana lähtee kiertämään nopeasti, eikä sinun jatkossa tarvitse mainostella pikku sivujen vieraskirjoilla saadaksesi muutaman uuden lukijan.

 

Alla vielä muutama hyvä linkki kävijöiden kalastelemiseen.

Sana Simon blogi

Bongaa.info

Blogikansalaisen työkalu

Blogilista.fi