Ajattelimpa kirjoittaa tällaisen pienen arvostelun tuosta uudesta kitaravahvistimesta. On nyt siis ollut muutaman viikon jo käytössä tuo fender frontman 212R.

Ensinnäkin plussat ja miinukset.

167017.jpg

+ Saa ainakin kotisoittoon niin paljon ääntä kuin vain tarvis.

+Tuo footswitch ja sen piuha tuli vahvistimen mukana, saa siis vaihdettua särö/clean kanavien välillä todella kätevästi jalalla kesken soiton.

+Kaiku, kyllä kuulostaa hienolta juup.

+Vahvistimeen saa kytkettyä yhtä aikaa kaksi kitaraa, joten onnistuu siis kaverin kanssakin soittelu.

+Monipuoliset äänen säädöt.

-Virtakytkin vahvistimen takana, tarvitsee vähän hapuilua ennen kuin löytyy, mutta eihän tuota koko ajan tarvitsekaan sammutella.

-Suuri koko (ja painaa kun synti..)

 

Eipä tuosta nyt paljon pahaa sanottavaa tuon koon lisäksi löydy. Tähän mennessä olen todella tyytyväinen ollut. hienosti saa pienillä säädöillä soiteltua musiikkia aivan laidasta laitaan, eli sopii juuri minulle, kun en ole mitenkään erityisesti tietylle genrelle omistautunut soittaja.

Itselleni erittäin käytännölliseksi on tullut tuo kahden kitaran mahdollisuus, kun tulee noita pikkusia kitaristin alkuja välillä opetettua, ei sitten tarvitse kenekään raahata omaa vahvistinta mukanaan, vaan tarvitaan vain toinen piuha ja voilá!

Soveltuu loistavasti kotisoitteluun, saattaa tosin olla jopa turhan äänekäs esim. pieneen kerrostaloyksiöön. Itse on tullut soiteltua volumet siinä yhden ja kahden välillä yleensä, kymppi kun on tuo maksimi siis, sinne asti en ole koskaan edes uskaltanut vääntää, vaatisi jo kunnon korvatulppia. Joten kyllä siitä ääntä lähtee varmasti vaikka pienimuotoiseen bänditoimintaankin.

Hintaa tälle laitteelle saksasta thomannilta tuli siis 245e+postikulut. Ja näyttäisi olevan tämän hetken thomannin vahvistinten myyntitilastojen kärjessä. Eikai kansa voi olla väärässä? :D


Ja tässä vielä linkkiä.

http://www.thomann.de/fi/fender_fm212r_egitarrencombo.htm