alg_27.jpg


Ei ole helppo keksiä itselleen tekemistä näin sateisena ja kylmänä päivänä. Pitkään olen tahtonut katsoa kaapilla pölyttyneen 27 Dresses leffan, ja nyt siihen oli tilaisuus.

Odotukseni olivat toki korkealla, onhan leffasta paljon puhuttu ja se on pyörinyt jo hyvän aikaa leffateattereissakin. Pakko myöntää etten kyllä pettynyt tällä kertaa.

Elokuva on hyvin hääpainotteinen ja saa kyllä katsojan suupielet ylöspäin aika ajoin. Elokuva on saanut varsin huonon vastaanoton, eivätkä arvostelut ole puhuneet puolestaan. Itse pidin kovasti.
27 Dresses oli hyvinkin erilainen romanttinen komedia, kuin viimeaikoina on nähty. Ei ole helppoa yhdistää romantiikkaa ja komediaa, mutta tällä kertaa tehtävässä oli onnistuttu varsin hyvin.

Päähenkilönä nähdään Katherine Heigl (Jane), joka on tuttu niin Greyn anatomiasta kuin männävuotisesta Paksuna leffastakin.

Jane on ikuinen morsiusneito, joka ei osaa sanoa ei. Hänen elämänsä koostuu toisten auttamisesta, toisten häiden järjestelyistä sekä pomon mielistelystä. Vaan kuten jokainen tyttö, haaveilee hänkin omista unelma häistään.




Ystävänsä häissä Jane tutustuu Keviniin, journalistiin jonka kirjoituksia hän on ihaillut jo pitkään. Kevin auttaa Janea itsenäistymään ja aloittamaan viimein itsenäisemmän elämän ja itsestään huolehtimisen ennen muita.

27 Dresses - Hääkuumetta on niin täynnä väärinkäsityksiä ja valheita, tai ennemminkin kommunikointivaikeuksia, että se toimisi draamana, ellei se olisi toteutukseltaan kaavamaista, kiiltokuvamaista, paikoitellen oksettavan pinnallista ja laskelmoitua.