Tulipa sitten hankittua koulun päättymisenkin kunniaksi jo kauan harkinnassa ollut Creativen ZEN mp3 soitin. Creativen omilta euroopan sivuilta huomasin myynnissä olevan myös käytettyjä/liikkeiden palauttamia malleja, reilusti alennetuin hinnoin. Pientä tuuripeliähän tuo tilaaminen oli, kun ei tuotteen kunnosta sen tarkempaa informaatiota annettu. Satuin vain lukemaan, että jotkin tuotteet ovat asiakkaiden palauttamia, ja osa saattaa olla yhä avaamattomassa pakkauksessa.

 

Näitä tuotteita voi siis käydä metsästämässä Creativen refurbished osastolta.

http://fi.europe.creative.com/shop/welcome.asp?category=111&subcategory=125#125

 


Tilaus maksettiin saman tien luottokortilla, ja jo muutaman tunnin kuluttua maksusta seuranta ilmoitti paketin olevan matkalla. Sähköpostiin asiasta ei tullut minkäännäköistä varmistusta, joka hieman arvelutti, vaan paketti tuli tänään.

Tilaus saapui siis creativen varastoilta Irlannista. Toimistusaika yllätti minut täysin, olin varautunut odottelemaan soitinta väh. viikon verran, vaan kului kolme päivää ja paketti tuli päiväpostin mukana laatikkoon, hyvin pakattuna. Mukana paketissa oli soitin, kuulokkeet, usb-johto, ajuri cd sekä ohjekirja.

Tähän mennessä en löydä moitteen sijaa. Edelliseen soittimeeni nähden ZEN on suurikokoinen, vaan uskoisin tottuvani tähän varsin nopeasti. Luottokortti vastaa todella osuvasti soittimen kokoa.

Näyttö on todella selkeä ja kirkas, ja suomenkielikin löytyi. Valikot ovat todella selkeät, ja tahtomansa löytää uskomattoman helposti ja nopeasti.

Soittimen saa liitettyä koneeseen tavallisen usb-johdon avulla, joten johdon kadotessa voit lainata sitä vaikka digikamerasta. Käynnistys onnistuu helposti pitämällä hetki alhaalla sivusta löytyvää näppäintä. Samaa näppäintä ylös työntämällä voit kätevästi lukita soittimen, esimerkiksi taskua varten.

p6110069294.jpg

Tärkeät näppäimet löytyvät soittimen kyljestä helposti ja nopeasti.



Näppäimissä on karsittu, ja jäljelle on jätetty vain oleellisin käytön selkeyttämiseksi.


p6110065292.jpg

Helppokäyttöinen ja selkeä näppäin asettelu lisää käyttömukavuutta..

 


Soittimesta löytyy useita toimintoja, useaan en ole kuitenkaan ehtinyt vielä sen tarkemmin tutustua. (mm. radio, kalenteri, äänen nauhoitus, valokuvat ja videot kuuluvat soittimen varustukseen)

 

Hienona uudistuksena vanhaan soittimeeni pidän myös muistikortin käyttö mahdollisuutta. Soittimessa on paikka SD-muistikortille, joten voit halutessasi koska tahansa ostaa itsellesi kohtuuhintaan lisämuistia, kun tunnet sitä tarvitsevasi.

p6110070502.jpg

Muistikapasiteetin loppuessa avun antaa tuki SD-korteille..



Äänenlaatu mukana tulevilla nappikuulokkeilla ei anna loistavaa kuvaa soittimen mahdollisuuksista. Joten suosittelenkin soittimen rinnalle hankkimaan saman tien kunnon kuulokkeet täydellisen musiikkinautinnon saavuttamiseksi. Halvalla saa hyviä, kunhan viitsii vähän ottaa selvää ja testailla.


p6110072463.jpg

Suurissa ja kömpelöissä kuulokkeissa ei kehuttavaa..



Soitin antaa heti hyvin ammattimaisen ja kalliin kuvan itsestään. Takaosa on mattamusta ja hyvän tuntuinen kädessä, soittimesta saa hyvän ja tukevan otteen. Etupuoli on kiiltävän musta ja tyylikäs. Näyttö tuntuisi olevan helposti naarmuuntuvaa sorttia, vaan pitänee olla varovainen.


p6110071925.jpg

Kiiltävän musta etupuoli antaa heti tyylikkään ensivaikutelman..



Zen lataa itsensä automaattisesti ollessaan kytkettynä tietokoneeseen, joten pattereita ei tarvita. Ja kotisivut lupailevat soittimelle jopa 25 tunnin soittoaikaa yhdellä latauksella! Tämä jää nähtäväksi, vielä en ole kerinnyt niin pitkälle.

Creativen ZEN:istä on saatavilla eri versioita, joihin jokaiseen on mahdollista lisätä muistia jälkeenpäin erikseen hankitulla SD-kortilla. Omani on 2gb versio, jonka tilasin käytettyjen puolelta 50e hintaan. Postikuluja tuli 10e.

ZEN 32Gb          ~320e

ZEN 16Gb          ~250e

ZEN 8Gb            ~150e

ZEN 4Gb            ~120e

ZEN 2Gb            ~100e

 

http://fi.europe.creative.com/ Miksette tilaisi itsellennekin uutta kaveria lenkille, töihin tai matkoille näin kesän kunniaksi. Tänään sivuilla näkyy olevan myös ainutlaatuinen tarjous, ilmainen toimitus jokaiseen tilaukseen!