Ulkoasun toteuttaja, ulkoasun suunnittelija, painopinnan valmistaja, graafinen suunnittelija.. Löytyyhän näitä ammatti-nimikkeitä.

Reilut neljä viikkoa koulua nyt takana, ihan hyvät fiilikset tässä vaiheessa. Tänään opiskeltiin pc-puolen tietotekniikkaa, Wordin käyttöä pääasiassa. Tehtiin näytöllä täytettäviä lomakkeita, ja harjoiteltiin raakatekstin muokkaamista, kuvien lisäilyä tekstin sekään, ylä- ja alatunnisteita, ihan näitä perus.

Teoria tunneilla ollaan opiskeltu arkkileikkurin käyttöä, ja painokoneiden perusasioita. Päähän on tarttunut myös asemoinnin perusteita ja arkkikokoja. A4 on 210x297 vai miten se nyt oli :D Mac-koneiden perusteita on myös paljolti opiskeltu, lähinnä indesign-ohjelman käyttöä ja taulukkojen tekoa..

Asiakkaiden tilaustöitä ei vielä oikeastaan olla tehty. Enemmänkin sitten toisena ja kolmantena vuonna. Eipä sitä voi tässä vaiheessa, kuin sanoa, että varsin tyytyväinen olen tähän ratkaisuun. Yhteishaun aikaan tiedot tältä linjalta oli tosi pienet, ei oikeastaan ollut hajuakaan mitä tuleman pitää. Nyt alkaa pikkuhiljaa kuva muodostua, ei hullumpaa.

Vähän jäänyt tämä kirjoittelu vähäiselle, ei vaan tahdo aika millään riittää. Aamuisin herätystä pukkaa 5.20 ja toisina aamuina 6.20 .. Eipä ole kehumista näissä bussilinjoissa täältä peräkylästä.. Iltapäivisin kotona olen suunnilleen viiden paikkeilla. Eipä siinä paljon ehdi, käymään punttiksella/lenkillä, suihkuun ja nukkumaan, no ei sentään aivan, ei kuitenkaan tahdo ylimääräistä löytyä.