Olen vannoutunut firefox surffaaja. Näin olisin kai voinut sanoa kuukausi sitten.

Googlen Chrome selaimen jälkeen ei ole tullut montaa kertaa firefoxia avattua. Ennen en olisi voinut kuvitellakaan käyttäväni mitään muuta.

Chrome on kuitenkin lähes upouusi ohjelma, jonka kehitys ei ole vielä edennyt kauas. Java lisäosien toiminnan kanssakin on paljon säätämistä, joten aapeli addiktit ja muuten vaan nettipelaajat joutunevat vielä odottamaan.

Yhteensopivuusongelmia huomasin myös edellistä kirjoitusta lisätessäni. Eipä toiminut kunnolla Chromessa vuodatuksen kirjoituksen lisäyskään. Jokapäiväisessä sähköpostin, irc-gallerian, ja yleisen surffailun käytössä en kuitenkaan ole huomannut ongelmia.

Jotenkin vaan hurahdin tähän saman tien, nopeutta löytyy firefoxia enemmän, käytettävyys parempaa, ja kaikki turha on jätetty pois. Lähes koko selaimeen on kiteytetty vain se tärkein.

Niin mahdottomalta ajatukselta kuin se kuulostaakin, Chrome tulee todennäköisesti jossain lähivuosina syrjäyttämään firefoxin.  Tästä kertoilin jo aiemmassa, samaa aihetta käsittelevässä kirjoituksessani. Vaan kuten jo todettu, jokainen ohjelma kuolee joskus, aina tulee tilalle uusia ja parempia.

Itse painan Chromen pikkuongelmat villaisella ja odottelen hartaasti seuraavia versioita, ja niiden mukanaan tuomia parannuksia.