Playstation 2 konsolit eivät toista poltettuja pelejä sellaisenaan, vaan tarvitsevat jonkinlaisen mod-piirin tuekseen. Tämän artikkelin on tarkoitus käsitellä eri tapoja ”modata” Playstation 2.

Internet on pullollaan tietoa playstation 2 konsolin modaukseen liittyen, mutta useat artikkelit ja foorumit ovat kutienkin englanninkielisiä. Ja usein tieto on ripoteltu useille eri sivustoille pisaroittain. Ajattelin tiivistää tähän modauspaketin pähkinänkuoressa.

Mod-piirin tarkoituksena on siis mahdollistaa siis kopioitujen, ladattujen, poltettujen sekä tuontipelien pelaaminen.

Suomessa helpoiten modattuja konsoleita sekä modauksia voi tilata täältä: http://www.modpiiri.com/

Liike toimii Jyväskylässä, mutta kokemuksella voin suositella heidän verkkokauppaansa, asiakaspalvelu nopeaa ja toimitukset ripeitä. Mahdollisiin kysymyksiin on omalla kohdallani aina vastattu viimeistään seuraavan arkipäivän aikana.



Erilaisia tapoja modata

Swap Magic

Halvan hintansa vuoksi swap magic käynnistyslevyt ovat monien suosimia. Swap magicia käytettäessä, ei konsoliin tarvitse juottaa mitään osia.

Kuusi osaa kiinnitetään koneeseen mukana tulevien kuvallisten suomenkielisten ohjeiden mukaan. Jaksaisin väittää tämän onnistuvan vaikka 10-vuotiaalta.

Osien ollessa paikoillaan, koneeseen laitetaan swap magic käynnistyslevy, ja kun ruudulla käsketään vaihtaa levyä, laitetaan konsoliin peli jota tahdotaan pelata. Voilá.

Voin tähän väliin ujuttaa omakohtaisen kokemuksen. Tilasin n. vuoden vanhaan pleikkariini swap magicin. Pari ensimmäistä kertaa peli toimi suht mukisematta. latausajat olivat kuitenkin pitkiä, ja peli pätki ajoittain. Seuraavana päivänä ei käynnistynyt enää yksikään peli. useita levymerkkejä tuli kokeiltua mutta ei. Vika paljastui, koneen lukupää oli loppusuoralla, eikä jaksanut enää lukea poltettuja levyjä. Että näinkin voi käydä.

+ Halpa (n. 35e)

+ Helppo asentaa

+ Koneen takuu ei raukea, toisin kuin juotettavien osien kanssa

- Levykelkkaa joutuu pitämään koko ajan auki, aiheuttaa pölyttymistä eikä lukupää tykkää hyvää.

- Pidemmän päälle vaiheet ennen pelaamista alkavat ottaa päähän.

- Osat eivät pysy paikoillaan, vaan niitä saa myöhemmin teippailla paikoilleen.

 

Tässä vielä linkki: http://www.modpiiri.com/?sivu=lisatieto&id=541&ak=1&cid=2

 

Valmiiksi modattu konsoli

Tämän puolelle kallistuvat omat suositukseni. Omakohtaisten swap magic pelleilyideni jälkeen rohkaistuin myymään vanhan playstation konsolini, ja tilasin uuden, valmiiksi modatun playstationin. Modpiiri.comille kiitos ja kumarrus, nyt pelit toimivat ilman mitään alkusähellyksiä tai pätkimisiä.

Levy koneeseen, ja peli lähtee pyörimään, näin sen pitää olla.

Hintaa modatulle konsolille+ohjaimelle tulee postikuluineen n. 200e, joka on n. 60e enemmän kuin normaali konsolin hinta. Uusimpien pelien hinnat kiikkuvat jatkuvasti viidenkympin ympärillä, joten laske itse..

Uuden konsolin pakettiini kuului;

- Playstation 2 konsoli

- Laserin säätö turvalliselle lukualueelle, kestää kauemmin.

- 6kk takuu

- 1 Sonyn alkuperäinen ohjain

- Modpiiri asennettuna ja testattuna

- Av kaapeli ja scart liitin

- Virtajohto

 

Eli täydellinen avaimet käteen paketti. Johdot kiinni ja pelaamaan.

Ja jos aiemmin on jäänyt nurkkiin ps2/ps1 pelejä, ei hätää, totta kai modattu konsoli toistaa myös aidot pelit.

 

+Helppous

+Aina valmiina, levy koneeseen ja pelaamaan

- Paketissa ei muistikorttia mukana, tilattava erikseen.

 

Tässä linkki: http://www.modpiiri.com/?sivu=lisatieto&id=442&ak=2&cid=2

 

 

Mod-piirin juottaminen itse

Jos kädentaidot ovat hallussa ja juottaminen onnistuu, mikset juottaisi piiriä itse koneeseesi? Piirin hinta tilattuna postikuluineen on n. 25e. Käynnistää suoraan poltetut ja varmuuskopioidut pelit ilman sähellyksiä.

+Hinta

+Pelit käynnistyvät suoraan ja ongelmitta

- Vaikea asennus

- Koneen takuu raukeaa

Ja linkkiä: http://www.modpiiri.com/?sivu=lisatieto&id=547&ak=1&cid=2

 

 

 

Toki markkinoilla on myös kaikenmoisia potlettuja pelejä käynnistäviä muistikortteja sun muuta, mutta näiden saatavuus suomen maalla on vielä jokseenkin heikko, ja toimivuus epävarmaa.

 

Playstation 2 konsolille on satoja markkinoilla satoja erilaisia pelejä, kuvittele kun saisit nämä kaikki käsiisi pelkillä levyjen hinnoilla.

 

Vanhemmat playstationit saattavat nirsoilla poltettujen levyjen suhteen, jonka vuoksi on aina syytä käyttää vain laadukkaita levymerkkejä kuten Verbatim.

Parhaimman polttonopeuden löytää vain testaamalla, pelin toimivuuden voi kuitenkin varmistaa polttamalla esim 4x nopeudella.

Joillain konsoleilla on ollut myös takkuja dvd+r levyjen kanssa, dvd-r levyjen suhteen ei ole ongelmia kuitenkaan tullut vastaan.