Winter_landscape_by_ronsku92.jpg
Klikkaamalla suurenee. Kalustona Canon EOS 1000D, sekä EF-S 18-55mm objektiivi.





Keräsin tähän viestiin useita valokuvaukseen liittyviä linkkejä. Näillä pitäisi kaikkien päästä alkuun. Hyödyllisiä niin valokuvauksesta kiinnostuneille, kuin harrastajillekin.

 

http://www.harhakuva.org/

Harhakuva on kotimainen taideyhteisö, jonne eri taidealojen harrastajat voivat ladata teoksiaan ilmaiseksi, muiden näkyville ja arvosteltaviksi. Aihealueita harhakuvassa kuvataide, musiikki sekä kirjallisuus. Sivuilta löytyy myös kohtuullisen aktiivinen keskustelupalsta, jonne jokainen pääsee jakamaan mielipiteitään.

 

http://aukea.net/valokuvaus.php

Aukea.net on suomalainen taidegalleria netissä, jossa teoksiaan voivat tuoda esille valokuvauksen, kuvataiteen ja kirjallisuuden harrastajat sekä ammattilaiset. Rekisteröityminen on ilmaista. Sivuilla myös foorumi.

 

http://www.kamera-lehti.fi/

Kotimaisen kameralehden kotisivuilta löytyy useita digi-/järjestelmäkamera testejä  ja arvioita. Valokuvauskilpailuja, sekä jo päättyneiden kilpailujen satoa.

 

 http://www.deviantart.com/

Suuren suosion saavuttanut englanninkielinen valokuvayhteisö. Tänne jokainen voi rekisteröityä ilmaiseksi, ja ladata teoksiaan muiden katseltaviksi ja kommentoitaviksi. Käyttäjien määrän vuoksi kuvien yleinen taso on kuitenkin romahtanut, ja aidosti hyviä teoksia näkee nykyään jo harvemmin. Etsivä kuitenkin löytää.

 

http://www.katse.org/

Katse on valokuvaa käsittelevä verkkosivusto. Se sisältää uutisia, artikkeleita, näyttelyarvioita sekä näyttelykalenterin, keskustelufoorumin ja gallerian. Sivuille on koottu tietoa meneillään olevista tutkimushankkeista, valmistuneista väitöskirjoista ja siitä, missä valokuvatutkimusta tehdään.

 

http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=2000000000000009

Suomi24 keskustelupalstan valokuvaus osio. Paljon keskustelua mm. eri kameramerkeistä ja kokemuksia eri malleista. Valokuvaus palveluita tarjoaville oma alueensa, näytillä myös käyttäjien omia taidonnäytteitään.

 

http://www.digicamera.net/

Digicamera.net on Suomen suosituin digitaalikuvausta käsittelevä verkkopalvelu. Sen keskeisimmät osat ovat Uutiset-sivu ja Foorumi. Lisäksi sivustolta löytyy mm. laaja kuvagalleria, linkkikokoelma, Näyttelyt- ja Kilpailut-sivut sekä erilaisia vinkkejä.

 

http://www.ristila.com/valokuvaus_johdanto.htm

Yksityisen henkilön valokuvaussivut. Paljon perustietoa digikuvauksesta, sekä valokuvausvälineistä. Tämän avulla pääsee kyllä jo jonkin verran sisään valokuvauksen ihmeellisiin maailmaan, sekä oppii tuntemaan joitain alalla käytettäviä termejä.

 

http://www.objektiivi.info/

Erittäin hyödyllinen suomalainen sivusto objektiivia hankkivalle, tai sen ostoa suunnittelevalle. Todella laaja valikoima erilaisten objektien arvosteluja, sekä käyttäjien kertomia kokemuksia. Useiden objektiivien alta löytyy myös ky. objektiivilla otettuja kuvia, joista jokainen voi itse käydä laatua hämmästelemässä.

 

http://www.rajalacamera.fi/

Kotimainen valokuvaukseen erikoistunut liike. Toimipisteitä ympäri suomea, ja verkkokauppakin löytyy. Hinnat yleensä voittavat perinteiset gigantit ja veikonkoneet. Laaja valikoima erilaisia kameroita, valokuvausoppaita, sekä objektiiveja. Eikä unohdeta asiantuntevaa palvelua, varmasti osaavat liikkeessä kertoa kameroista, sekä neuvoa sen ostossa.