Jostain osui silmään uutinen facebookin Farmville pelistä. Peli on muutamassa viikossa saavuttanut naamakirjassa olevien pelaajien suosion, ja käyttäjämäärät paukkuvat lähteiden mukaan jo wowinkin yli. (wow = world of warcraft, suosituimmaksi nettiroolipeliksi siteerattu..) Aika huimaa..

Pelin idea on siis perustaa oma maatila. Mahdollisuuksia on, voit ostaa farmillesi eläimiä, useita erilaisia puita, maatalouslaitteita arkea helpottamaan, koristeesineitä ja kalusteita sekä paljon muuta. Ja se tärkein tietenkin, viljely. Voit iskeä farmillesi haluamasi määrän peltoa, ja viljellä plantaasillasi thatomiasi vihanneksia/kasveja.

Eri kasveilla on eri itämisajat, näistä nopeimpana mansikka. Mansikat ovat kerättävissä neljän tunnin jälkeen istuttamisesta, joten ellet suunnitellut aikatauluasi mansikoiden mukaan, kannattaa satsata johonkin, jonku itämisaika on esim. pari päivää. Ellet kerää kasvejä niiden kasvettua, ne kuolevat ja kuihtuvat pois.

Kerätyistä ja myydyistä hedelmistä, kasveista, vihanneksista, ja eläinten tuottamista tuotteista (esim. maito, villa, kananmunat) saat virtuaalirahaa, jolla voit ostaa jotain uutta farmillesi, tai laajentaa sitä. Voit saada rahaa myös auttamalla facebook ystäviäsi heidän farminsa hoitamisessa.

Hahmosi kehittyy sen myötä, mitä enemmän aikaa pelin parissa vietät, ja mitä suuremmille leveleille pääset, sitä parempia esineitä voit ostaa marketista.

Iloisia pelihetkiä! Liekö löytyä farmilaisia bloggaajista?