01. Varasta autoja viisaasti

Autojen varastaminen näyttelee suurta roolia GTA IV-pelissä. Kuitenkin, on olemassa viisaita, sekä ei-niin-viisaita tapoja varastaa autoja, ja onkin tärkeää, että muistat pitää pään kylmänä pelin aikana. Yksinkertaistettuna haluat, maksoi mitä maksoi, välttää poliiseja. Tämä puolestaan tarkoittaa sitä, että jos poliisi on näkökentässäsi, odotat sen katoavan, ennen kuin varastat auton. Autojen varastaminen poliisin nähden kiinnittää heidän huomionsa automaattisesti sinuun. Myöskin, pääpaino tulisi antaa hylättyjen ja parkissa seisovien autojen varastamiseen kun vaihtoehtona on ottaa liikenteessä oleva auto. Tällä tavoin vältät tekemästä enää enempää rikoksia, kuin auton varastaminen. Ikkunan rikkominen ja auton käynnistäminen on helpompaa kuin valoissa seisovan auton varstaminen ja kuljettajan tappaminen siinä sivussa, loppujen lopuksi.

 

2. Pysy terveenä

Niko ei parane itsestään, joten jos vahingoitut tehtävän aikana, vahingot poistuvat vasta kun teet jotain asialle. Helpoin tapa parantaa Niko, on syödä jotain. Etsi Hotdog koju kadun varrelta, tai suuntaa pikaruokalaan tai ravintolaan. Näistä paikoista löydät ruokia, jotka parantavat Nikon. Noudattamalla näitä ohjeita, ja syömällä säännöllisesti, varmistat sen, että Niko pysyy kunnossa pelin aikana.

3. Käytä armoria

Armorin ansiosta Niko kestää tuplasti enemmän vahinkoa tuliaseista, kuin normaalisti. Ja koska suurin pelin vaaroista on tulla ammutuksi, on ehdottoman tärkeää käyttää armoria joka tilanteessa, kun se vain on mahdollista. Voit ostaa sen asekaupoista karvaaseen hintaan (500$), mutta helpompaa on kuitenkin ottaa selvää kaupungille piilotetuista armoreista.

4. Pysy aseistettuna

Pysymällä koko ajan aseistettuna, kasvatat huomattavasti mahdollisuuksiasi selviytyä Liberty Cityn kovilla kaduilla. On tärkeää pitää mukana muutamia erilaisia aseita, jotta voit lähestyä yllättäviä tilanteita monilla eri tavoin. Esimerkiksi, pesäpallomailalla, pistoolilla, uzilla ja käsikranaateilla voit tappaa vihollisia monilla erilaisilla käytännöllisillä tavoilla. Muista, että jos sinut pidätetään, menetät kaikki aseesi. Voit käyttää ansaitsemasi rahat ostamalla uusia aseita, tai vielä parempaa, kerätä aseita kuolleilta vihollisilta.

5. Pidä huolta ihmissuhteista

Ihmissuhteiden rakentaminen GTAIV:ssä on yksi pelin avainasioista. Ilman hyvin rakennettuja suhteita pelissä tapaamiesi ihmisten kanssa, menetät valtvan osan pelistä. Ota aina vastaan tilaisuudet viettää aikaa kavereidesi kanssa, ja yritä ottaa selvää heidän mieltymyksistään, voidaksesi viedä heidät paikkoihin, joista he pitävät. Silloin tällöin sinun tulisi myös itse soittaa tutuillesi, ja pyytää heiltä seuraa. Mainitaan nyt vielä naiset, sinun tulisi ehdottomasti pitää huolta suhteistasi heidän kanssaan, mutta ole varuillasi! Naiset eivät pidä miehistä, jotka ovat liian aggressiivisia ja päällekäyviä. No.... ainakaan suurin osa heistä.

6. Tutki!

Liberty City ei ehkä ole yhtä tiivis kuin San Andreas, mutta siellä on paljon enemmän nähtävää, usko tai älä. Liberty Cityssä on vain muutamia pieniä, tyhjiä alueita. Jokapuolella tapahtuu koko ajan jotain, jokapuolella riittää nähtävää. Käytä aikaa tutkiaksesi pelin erilaisia mahdollisuuksia nähdäksesi mitä kaikkea pelillä on sinulle tarjota. Kaikki ei ole samantien käytössäsi, tietenkään, mutta heti aluksi jokapuolella riittää nähtävää, jos sinulla vain on aikaa katsoa.

7. Poliisi on vihollinen

Muista - pelaat kovanluokan rikollisella, et lainkuuliaisella kansalaisella. Teetpä mitä tahansa väärää poliisin nähden, olet vaikeuksissa. Muista, että on parempi joutua tapetuksi, kuin pidätetyksi. Kuolemalla menetät rahaa, mutta saat pitää aseesi, pidätettynä  menetät ase arsenaalisi... ja ylpeytesi.

8. Tallenna usein

Olipa sinulla automaatti tallennus käytössä tai ei, sinun tulisi silti useasti tallentaa manuaalisesti vierailemalla "safe house":ssa. Automaatti tallennus on hieno ominaisuus, mutta älä luota siihen. Ennen, kuin sammutat pelin pitkän peli-illan jälkeen, varmista, että tallennat pelin manuaalisesti ennen kuin sammutat konsolin. On parempi olla varma, kuin katua.

9. Mini-peli hulluus

GTA IV sisältöä lukuisia minipelejä, joita sinun tulisi tutkia. Itseasiassa, niistä useat, kuten keilaaminen ja tikanheitto, esitellään sinulle osana ihmissuhteiden parantelua, ja ne ovat loistavia paikkoja viettää aikaa kavereiden tai treffiläisen kanssa. Mutta ne ovat myös hauskoja ajanvietteitä yksin pelattaviksi. Ota aikaa, ja pysähdy baariin heittämään tikkaa, tai suuntaa Memory Lanesiin ja heitä täyskaato. Kuten GTA pelien pelaajat sanovat, asiat jotka eivät ole tärkeitä, tekevät GTA:n ja pakottavat sinut palaamaan ruudun ääreen uudestaan ja uudestaan.

10. Tee rahaa

Lopuksi, kerromme sinulle tämän suuren viisauden. Raha ei ole oiekastaan kiven takana, mutta miljoonat eivät myöskään loju kadulla ja odota sinun hakevan niitä. Jos tarvitset rahaa, on olemassa kaksi keinoa sen ansaitsemisee. Ensimmäinen on tekemällä työtä ystävillesi (tehtävät), kuten ajamalla taxia Romanin firmassa, tai kuljettamalla huumeita Little Jacobille. Toinen, hieman ärsyttävämpi ja vaikeampi tapa on tappaa kansalaisia kadulla ja kerätä heidän pudottamansa rahat.  Kansalaisten varakkuus on satunnaista (jos heillä nyt yleensäkään on rahaa..), ja tappaminen on myös loistava tapa herättää ei-haluttua huomita, mutta hei.. epätoivoiset ajat vaativat epätoivoisia tekoja.