Kun etenet pelissä, ase arsenaalisi kasvaa pikkuhiljaa, ja on tärkeää ymmärtää kuinka näitä aseita käytetään, ja mitkä aseet toimivat parhaiten missäkin tilanteessa. Kerron tässä artikkelissa muutaman sanan aseista GTA:ssa uusille pelaajille.

Sinulla on aina käytettävissä nyrkkisi. Tosin nyrkit ovat pelin heikoin "ase", mutta toimivat kiitettävästi, kun vastustajallakaan ei ole mitään tehokkaampaa käytössään. Sitten, on olemassa tämä GTA-peleissä aiemminkin mainetta niittänyt pesäpallomaila, joka antaa sinulle pienoisen edun, ellei vastapuolella ole tuliaseita käytössään. Kuitenkin, suurin osa vihollisista on aseistautunut kunnon aseilla, ja paras keino taistella on vastata tuleen tulella.

Pistoolit ovat heikoimpia tuliaseita pelissä, mutta helpoimmin saatavillea. Pelin edetessä saat käyttöösi automaatti aseita, kuten uzi, sekä räjähteitä, kuten Molotovin Coctail. On tärkeää oppia tuntemaan jokaisen aseen vahvuudet ja heikkoudet (esim. molotovin coctailit ovat uskomattoman tehokkaita, mutta niillä on myös todella helppo lähettää itsensä tuonpuoleiseen.) Harjoitus tekee mestarin, joten käytä jokainen mahdollisuutesi aseiden käytön harjoitteluun, tulet tarvitsemaan taitoja myöhemmin pelissä.