Eli 9-luokan A-ruotsin Tukholman reissulta tänään kotiuduin. Siitäpä tähän vähän tekstiä ja pari kuvaakin ehkä. Kuusi poikaa ja kolme tyttöä oli matkassa (minä mukaan lukien).

 

Su 18.06

Illalla, ahkeran pakkaamisen jälkeen suunnattiin lopulta kohti satamaa. Oltiin vähän ajoissa ja saatiin odotella pari tuntia Siljan terminaalissa, vaan mikäpä siinä. Ei ollut paljon porukkaa matkassa, laivana siis Silja Europa, lähinnä paljon, paljon vanhuksia, niin kuin nyt yleensäkin sunnuntai/maanantai lähdöillä.

Laivassa vaan popsittiin parit kinkkusämpylät ja painuttiin pehkuihin, mitäs siellä sen enempää rellestämään. Aamulla tiedossa aikainen herätys, ja pitäisi puhtia riittää koko päiväksi.

Ma 19.06

Herättiin tuntia turhan aikaisin, elettiin vielä Suomen aikaa, ja kyllähän se suututti, kun ei sitä uniaikaa mitenkään liikaa ollut. Mieluustihan olisin jatkanut nukkumista, vaan eikös tämä toinen kavereista (PIIP) räväyttänyt valot päälle ja alkanut pakata kimpsujaan, johan siinä teki mieli manata hetki että täällä jumalauta nukutaan. Siitä kun sitten pakko oli nousta lopulta, niin heti piti lähteä tälle samaiselle (PIIP) pitänyt lähteä etsimään aamiaista. Vaan eihän siellä ollut auki kuin buffet, ja siinähän oli hintaa kokonaista 6e, joka tuntui ilmeisesti olevan hänelle turhan tyyris. Lopulta kuitenkin (PIIP) tyytyi maksamaan 6e aamiaisestaan. Jäätiin kaverin kanssa vaan hyttiin nukkumaan.

Silja Linen terminaali, Tukholma. Kyllähän siinä yhdellä jos toisella näkyi väsymys painavan, ja tuskin kaikki olivat sitä nukkumaanmenoaikaakaan kovin säntillisesti noudattaneet  ;) .

Maanalaisella matkattiin satamasta keskustaan, ja käveltiin sieltä sitten hotellille, raahattiin painavia laukkujamme, kyllä siinä vaiheessa suututti etten ottanut sitä vedettävää, jota niin kovasti täällä kotipuolessa tarjottiin.

Hotellina kahden tähden Colonial, kävelymatkan päässä keskustasta, joskin ei sekään matka kovin lyhyeltä aina tuntunut :D Eipä hotelli kovin säväyttävä ollut, toisin kuin sen kotisivut saattoivat ymmärtää. Meidän kolmen likan huone ainakin, oli varsin ahdistava joka suhteessa, vaan eipä siellä hotellilla tarvinnutkaan aikaansa sen enempää viettää.

Aamusta heti vapaa aikaa klo kahteen saakka, vaan jäivätpä monet toipumaan hotellille laiva väsymyksestä.

Kahdelta sitten tavattiin muu ryhmä Åhlensin edessä ja lähdettiin siitä talsimaan kohti vanhaa kaupunkia, jossa oli tarkoitus aterioida, koulu sentään kustansi nämä sapuskat.

Ruuan jälkeen jälleen vapaa-aikaa, ja kyllähän sitä kierrettiin ainakin melkein jokainen keskustan H&M läpi, ainakin kahteen kertaan :D

Illalla tapaaminen hotellilla, ja taas sieltä talsittiin SF:fään leffaa katsomaan, 21-niminen muuvi sitä sitten valittiin. Ei siitä nyt kauheasti irti saanut, tekstit ruotsiksi, vaan englannin kielisen puheen ansiosta sentään pysyi vähän kärryllä, kyllä sitä kuitenkin väkisin meinas silmät monessa vaiheessa painua kiinni, koko päivän kävely + edellinen yö laivassa, johan siinä saa olla väsynyt.

Karkki ostosten jälkeen käveltiin leffasta suoraan hotellille (vapaa-aikaa olisi ollut tässäkin kohdassa), vaan ei mikään ollut enää auki siihen aikaan, joten katsottiin parhaaksi vaan nukkua.

 

Ti 20.6

Yhdeksältä aamiainen hotellin aulassa, paahtoleipää ja appelsiinimehua, luksusta. Aamiaisen jälkeen taas vapaa-aikaa, joka kului lähinnä hotellihuoneen järjestämiseen ja siivoamiseen. Sitten vaan kaupungille taas shoppailemaan, edellispäivän kävely kyllä vielä painoi jaloissa, vaan eteenpäin sano mummo lumessa.

Mäkkärissä käytiin syömässä, tilaamisessa pieniä ongelmia, vaan kyllä se siitä englannilla sitten lopulta sujui jotenkuten, ja saatiin sitä mitä haluttiinkin J

Tavattiin sitten muu ryhmä päivällä hotellilla ja hypättiin bussiin, suuntana Aquarium. Kaloja, kaloja, ja taas kaloja, tiedä sitten oliko kovin ihmeellinen kokemus. Samalla käytiin vieressä sijaitsevalla Estonian muistomerkillä, joka ei myöskään pahemmin säväyttänyt.

Hypättiin bussiin ja hurautettiin takaisin keskustaan, jonka jälkeen vapaa-aikaa viiteen saakka, ja sitten tapaaminen hotellilla. Sieltä lähdettiinkin sitten taas kohti maanalaista, jolla suunnattiin satamaa kohti.

Silja Festivalilla kohti Turkua, ja olihan varsinainen pudotus menomatkan Europan jälkeen. Oikeen kunnon sillipurkki. Aivan järkyttävä rämisevä, tärisevä, ahdas ja tunkkainen.

Ke 21.6

Puoli kuudelta koputus hytin oveen ja hyvää huomenta, siihen sitä herättiin, tiedä häntä kuka sitten oli. Sitten vaan vauhdilla pakkaamaan ja kotia kohti.

 

 

 

Kyllähän tästä riittäisi kerrottavaa paljon enemmänkin, nyt vain tiivistetysti näpyttelin. Huomenna kouluaamu ja ei meinaa silmät enää pysyä auki, joten nukkuminen aivan suotavaa. Tiivistetysti vaan, että kyllä pisti miettimään miksi täällä Suomessa niin ruotsalaisia haukutaan ja vihataan, tuon perusteella sanoisin, että erittäin ystävällistä ja mukavaa sakkia.