Tulihan se kauan odotettu kesä sieltä viimein, välillä tuntuu että ulkona turhankin tukala olla. vaan ei ole syytä valittaa, talvella sitä taas niin haikailee lämmön perään. En myöskään saisi taas kerran tuhlata lomapäivää istumalla sisällä koneen ääressä. Hauska idea toki tuli äsken, miksen ota konetta mukaan ulos.. :D Pitänee koittaa pikimmiten kun saan tämän kirjoitettua.

Käytiin aamulla hakemassa kuumemittaria naapurikylästä kun ei nuo omat oikeen tahdo toimia. Ei täällä korvessa ole edes apteekit auki vknloppuisin.

Rusketuksen perään tässä olen kovin koittanut ulkoilla. Harmi vaan, että vedet ovat vielä vähän uimakelvottoman kylmiä, uidessa sitä kuitenkin ruskettuu paremmin kuin vain ulkona maatessa. Toki voisi mennä vaikka lenkille, naapurit vaan voisivat katsoa ihmeellä jos bikinit päällä vetää pitkin kyliä. Tuntuu vaan niin turhauttavalta maata pihalla paikallaan tekemättä mitään. Ehkä se kuitenkin olisi sen arvoista, vaan silti niin turhan oloista.

Porkkanoiden syönti auttaisi omalta osaltaan rusketuksen saantiin, vaan niidenkin popsiminen olisi pitänyt älytä aloittaa jo talvella. Joskus voisi toki koittaa näitä "rusketuksen saantia edistäviä" aurinkovoiteita, vaan liekö niistäkään mitään apua, tuskin tähän mitään oikotietä on.

Eilen lueskelin demin sivuilta joitain vinkkejä rusketuksen saantiin, ja seuravanlaisia löysin.

 


1.       Syö porkkanoita :D (ilmeisesti toimii ihan oikeastikin)

2.       Veden lähellä ruskettuu paremmin (rannalla..uimassa..) koska vesi heijastaa enemmän aurinkoa.. jotain siihen suuntaan.

3.       Kostea iho ruskettuu paremmin kuin kuiva

4.       Liikkuessa ruskettuu paremmin, kuin paikallaan maatessa.

5.       Ihosta tulee huolehtia säännöllisesti kuorimalla ja kosteuttamalla sitä, näin rusketuskin tarttuu paremmin

6.       Meikit pois, rusketus ei tartu meikkien läpi, tai ainakin jäät laikukkaaksi, ja olokin tuntuu raikkaammalta.

7.       Kannattaa välttää auringon ottoa päivän kuumimpina aikoina, usein tuloksena vain palaminen.

8.       Ihoa ei kannata päästää palamaan, sopivasti aurinkorasvaa, liiallinen käyttö kuitenkin estää ruskettumisen

9.       Jos iho kuitenkin palaa, käytä kaupasta saatavia after sun voiteita

 


Ja lisää saa kertoa ken tietää! :D