Tulipa nyt joulurahoilla hommattua tuollainen Canon 1000D kitti, veikonkoneelta tingittynä 449e, aina kannattaa yrittää hyvät ihmiset.

 

Ensimmäinen yritys oli Rajalan liikkeestä. Hyllyssä hinta 449e. Katseltiin siinä kaikessa rauhassa, viereen tuli nuorehko likka kyselemään voisiko auttaa jotenkin. Ensin ehdotettiin, josko olisi mahdollista toista akkua tuohon hintaan antaa kaupanpäällisiksi, tylysti likka kuitenkin tyrmäsi ehdotuksen. Kysäistiin vielä josko hinnassa olisi yhtään tinkivaraa vaan, "kyllä se on tuo hinta", tylyllä äänellä maustettuna oli vastaus.

Seuraava kohde oli veikonkone. Tänne meillä on kanta-asiakaskortti, joten ostamisesta hyötyisi bonus pisteidenkin muodossa. Hinta hyllyssä 559e. Kauhistuttiin saman tien, vaan ei luovutettu. Kysyttiin myyjältä tiukkaa hintaa, tämä tutkiskeli hetken tietokonettaan ja vastaus oli tämä; "ei ole vielä ehtinyt tarjouslappu tulostukseen asti, mutta tämä on tarjouksessa 479e. Tehdäänkö kaupat?". Kovin yritti nuorehko mies kameraa meille tuputtaa, ihan ystävällinen myyjä kuitenkin. Kerrottiin sitten Rajalan tarjoavan samaa kameraa 449e hintaan, jolloin myyjä suostui saman tien myymään kameran meille samaan 449e hintaan, mutta siitä alaspäin ei enää tingitä.

Viimeiseksi piipahdettiin vielä markantalossa, jossa joulunjälkeinen alennusmyynti todella näkyi. Ihmisiä oli ovella ja kassoilla kasapäin odottamassa palvelua. Kameran hinta hyllyssä 529e. Reilun puolentunnin seisoskelun jälkeen viimein päästiin myyjän puheille, kysyttiin tiukkaa hintaa, ja tivattiin kun muissa liikkeissä niin paljon halvempi. Nainen tarkisti kameran koneelta ja ilmoitti ettei hinnasta voida tinkiä. No, hukkaan meni sekin odottelu.

Palattiin hakemaan kamera veikonkoneelta. Vuoden takuu. Paketissa mukana kitti putki, johon olen tämän illan aikana tutustunut, ja olen kyllä tyytyväinen, varsin hyvälaatuisia kuvia tuolla saa. Paketti sisälsi myös akun, laturin, kaapelit tietokoneeseen ja televisioon, monenkieliset ohjekirjat, kameran (tietysti), linssisuojuksen, sekä varsin hyvälaatuisen kaulahihnan.

Ei voi kuvanlaatuun olla muuta kuin tyytyväinen, onhan se suolainen hinta kamerasta, mutta kerran se vaan kirpaisee. (Vai).. Onhan tuo kuvanlaatu aivan toista luokkaa digipokkareihin verrattuna. Kolme kuvaa sekunnissa, ei sitä meinaa ymmärtää.

Pistelen vielä testiotoksia myöhemmin tänne blogiin katseltaviksi. Nyt takaisin ohjekirjojen pariin. Namiskoja tuntuu olevan joka puolella, vaan ehkä se joskus valkenee mikä tarkoitus kaikilla on.