Ensin tuli Sex and the City, sitten House. Jokin aika Prison break valtasi television. Nyt aloitin kokonaan uuden sarjan. Oz-kylmä rinki.

Kylmä rinki (Oz) on HBO:n tuottama fiktiivinen/draamallinen televisiosarja yhdysvaltalaisesta vankilasta nimeltä Oswald State Maximum Security Penitentiary ("Oz"). Sarjan loi Tom Fontana ja sitä tehtiin kuusi tuotantokautta.

Sarja käsittelee erirotuisten vankien ja eri jengien yhteenottoja ja edesottamuksia toistensa ja vankilan henkilökunnan kesken. Sarjalle oli ominaista se, että kuka tahansa pää- tai sivuhenkilöistä saattoi menehtyä missä vaiheessa tahansa. Sarjassa kuoli kaikkiaan 189 ihmistä. Sarjan kertojana toimi pyörätuolissa istuva Augustus Hill (Harold Perrineau Jr.).

Suomessa Kylmää rinkiä esitettiin Nelosen myöhäisillassa. Sarjasta on nyttemmin julkaistu myös kaikki tuotantokaudet DVD:llä.”

 

Tapanani ei ole katsoa sarjoja televisiosta, ei vaan riitä aika. Kivempi katsoa monta kautta/jaksoa putkeen, jolloin voi television ääreen istuutua juuri silloin, kun itseä huvittaa.


Takerrun yleensä turhankin kovasti katsomaani sarjaan, ja sen aikaa kun sitä seuraa, ei sitten muista välitäkään. Housea on kyllä tullut katseltua jakso kerrallaan sitä mukaa kun tekstityksiä jaksoihin ilmestyy, on se vaan sen verran mielenkiintoinen sarja.

No, nyt sain käteeni, tai siis koneelleni, kuusi Ozin tuotantokautta, eiköhän näiden parissa aika kulu. Prison Breakiin tykästyin myös kovasti, mutta on nyt katsottuna jo tähän mennessä ilmestyneet jaksot. Ja nyt vankilateeman jatkoksi löysin tämän Ozin, aivan uusi tuttavuus. Yhtään jaksoa en ole ennemmin edes vahingossa televisiosta nähnyt. Nimen saatan joskus olla kuullut.