Autojen varastaminen on yksinkertaista. Sinun tulee vain kävellä parkkeeratun auton viereen, (tai hitaasti liikkuvan....) ja painaa kolmio-näppäintä ohjaimessasi. Muista kuitenkin käyttää järkeä varastaessasi autoja, katsele ympärillesi, älä nappaa autoa poliisin silmien alla.

Varo myös aggressiivisia auton omistajia jotka aikovat taistella saadakseen ajoneuvonsa takaisin, tämän vuoksi kannattaa hilpaista pois rikospaikalta mahdollisimman nopeasti.

 

 

GTAIV esittelee uudenlaisen ajoneuvo systeemin, jossa jokaisen auton ajettavuus poikkeaa toisistaan. Eikä automerkin vaihtaminen ole ainoa ohjattavuuteen vaikuttava seikka, vaan myös autojen vahingoittuminen vaikuttaa niiden ohjaukseen. Liikaa vahingoittuneella autolla ajaminen on käytännössä tuskaa, mutta jos vahingoitat sitä vähän lisää, se syttyy ilmiliekkeihin, tässä vaiheessa kannattaa ottaa jalat alle, ennen kuin auto räjähtää tuhannen päreiksi.


Lyhyesti, parkkeeratut autot ovat yleensä helpompia varastaa, mutta vaativat hieman lisä panostusta. Suurimpaan osaan parkkeeratuista autosta täytyy murtautua, joka vie hieman aikaa, ja kiinnittää ohikulkijoiden huomion sinuun. Varastetut autot tulee myös saada käynnistymään (simppeliä näppäimien hakkaamista). Varo myös ajoneuvoja, joissa on varashälytin, poliisit huomaavat sinut varmasti jos ajelet ympäriinsä Liberty Cityä pillit soiden.